6 Korakov za krepitev samozavesti

6 Korakov za krepitev samozavesti

Včasih imamo dan, morda celo obdobje, ko smo polne dvomov o sebi in se resnično ne počutimo kot najboljša verzija sebe. To se dogaja nam vsem. 

Če v takih obdobjih ali pa v pred trenutki, ko to potrebuješ, želiš okrepiti svojo samozavest in verjeti, da boš, ne glede na to kaj ti življenje prinese, kos vsem izzivom, te vabim da bereš dalje.

Samozavest izhaja iz nas samih in s spodaj naštetimi stratergijami si jo lahko okrepiš.

7 Korakov za krepitev samozavesti7 Korakov za krepitev samozavesti7 Korakov za krepitev samozavesti7 Korakov za krepitev samozavesti7 Korakov za krepitev samozavesti7 Korakov za krepitev samozavesti

Proslavi svoje zmage, ne glede na to kako velike so

Pogosto si ne vzamemo časa, da bi se ozrli kako daleč smo prišli na svoji poti in razmislili o tem, koliko smo napredovali in kdo smo postali. Svojo samozavest lahko okrepiš tako, da vodiš svoj dnevnik in vanj vsakodnevno zapišeš eno zmago, ki jo želiš proslaviti. Ko se ne počutiš kot najboljša verzija sebe, ti bo branje teh zmag takoj dvignila samozavest.

Spremeni svoj notranji govor

Način, kako govoriš sama s seboj, lahko močna vpliva na tvojo samozavest. Če se ujamš v negativne misli, kot so »Nisem dovolj dobra«,«Tega ne zmorem«, "Kaj bodo pa drugi rekli", jih zamenjaj s pozitivnimi mislimi, kot so »Sposobna sem«, »Lahko se učim in rastem«, "Moj glas je pomemben", "Jaz sem pomembna", idr.

Znebi se primerjanja in perfekcionizma

Popolnost je iluzija. Nikoli ne bo popolnega trenutka, popolne osebe, popolnega ... no, česarkoli. Spremeni svojo samozavest tako, da ustvariš ojačevalne afirmacije, ki jih ponavljajt sami sebi, ko se ujameš v primerjanju in perfekcionizmu. Poskusi: »Nepopoln korak naprej je korak naprej«, »Sprejemam se«, »Sem dovolj in kar počnem je dovolj«.

Stopi izven svoje cone udobja

Samozavest lahko krepiš tudi tako, da stopiš izven svoje cone udobja. Poskusi nekaj novega in prevzami tveganje. Vzemi si trenutek in razmisli o dejanju,s katerim odlašaš, ker je morda neprijetno ali zastrašujoče. Odloči se in to stvar naredi ali začni danes oziroma čimprej. Zmoreš to!

Vizualiziraj svojo najboljšo različico sebe

Vizualiziraj najboljšo različico sebe, tebe same, ko si najbolj samozavestna. Kakšna si, kaj počneš? Kako si oblečena? Kako se pogovarjaš sama s seboj?

Obdaj se z ljudmi, ki te podpirajo

Preživljanje časa z ljudmi, ki te podpirajo in verjamejo vate, lahko poveča tvojo samozavest. Poišči prijatelje, družino ali mentorje, ki te bodo spodbujali in ti pomagali rasti.

In ne pozabi, krepitev samozavesti je proces, ki zahteva čas in trud. Bodi potrpežljiva sama s seboj in praznuj svoje uspehe na poti.

Nazaj na spletni dnevnik